За достъп до цялото съдържание на сайта изпратете SMS с текст bsfootball на номер 1092 (2.40 с ДДС)
вход в сайта:
ГОСПОДА ОТ ОС НА БФС, ВРЕМЕ Е ЗА ПРОМЕНИ!
23:26, 08 Април 2012 - Виктор ХРИСТОВ
„Стрела” /Дъбник/ официално днес (8 април) се сбогува с „А” регионална група заради безпаричие. По програма тимът на старши треньора Назиф Алиосман трябваше да гостува на „Странджанец” /Царево/, но не се яви и загуби служебно трета среща в рамките на един сезон. Така „Стрела” става първия отбор, който напуска групата, а в най-скоро време същата съдба по всяка вероятност ще споходи още един или два отбора от четвърта дивизия. Подчертавам думата напуска, защото има огромна разлика от напускане до изваждане. От една страна „Стрела” напуска заради финансови катаклизми, а от друга клубът би трябвало и ще бъде изваден от ОС на БФС заради трето неявяване. „Стрела” обаче изпревари във взимането на решение ОС на БФС.
 
По стара традиция аз бях първият човек, който научи тази неприятна новина, но това не е за хвалене. Не за първи път даден клуб търси мен за консултация, после информира ОС на БФС за своите решения. „Стрела” изнемогваше финансово в последните мачове, а и до момента реално не изигра нито един домакински мач, защото играеше под наем в Каблешково, тъй като базата в Дъбник няма условия за провеждането на мачове в „А” ОФГ, даже и от „Б” ОФГ, но това е друг въпрос.
 
Абсолютна глупост бе групата да бъде увеличавана от 14 на 16 отбора. Още преди началото на първенството от няколко места сигнализираха, че това не е правилна политика на ОС на БФС. Дори Недялко Москов, който не се нуждае от представяне, подсказа, че ще има отбори, които ще се откажат, защото по този начин ще се затрудни обезпечаването на шампионатните им срещи. Очакваше се всеки един допълнителен мач да бъде вповече и на най-богатите отбори в период на икономическа криза. И ето – „Стрела” е първото потвърждение, че групата е прекалено голяма. Но тук има и друго. Общините отпускат все по-малко пари за спорт и конкретно за аматьорски футбол, а точно за тази дейност трябва да се дават по-големи субсидии, но те да бъдат следени при разхода им. Който иска банкети, веселия, екскурзии, лагери и подобни – да си търси допълнителни спонсори. Средства трябват и за окаяните бази, повечето от които приличат на коптори.
 
Клуб без база, която да отговаря на изискванията (съблекални, бани с топла и студена вода, треньорски пейки, скамейки за публиката) да не бъде допускан до участие в първенствата. Нека да се измисли и някакъв вид финансова гаранция от всеки един клуб, че ще участва до края на първенството, в което се подвизава. 
 
Всъщност всичко е толкова хубаво... Имаме си „А” регионална група, която би трябвало да наподобява на „В” група с този „уникален” формат от 16 клуба. Нека следващата стъпка да бъде увеличаване броя на отборите от 16 на 20. Да бъдат поканени на случаен принцип още отбори, които да напълнят трезора на БФС. С 20 отбора ще се доближим до английската Висша лига, а и футболният календар ще придобие по-голям обем. 
 
Що за простотии стават в регионалния ни футбол? Защо се допуска едни отбори да бъдат галени, други жалени, а трети отхвърлени като сирачета от институцията наречена ОС на БФС.

Представяте ли си до къде я докарахме, щом „Стрела” напуска първенството? Ще се намерят хора, които ще кажат: Кои са тези ? Ами „Стрела” до момента като отбор не е имал някакви сериозни провинения през всичките тези години, откакто е на футболната карта. „Стрела” е един от малкото коректни клубове, който обаче бе задушен от финансовата криза. Дали обаче в отбора от Дъбник са допуснали грешката да приемат да участват в „А” ОФГ е друг въпрос. Цитирам думите на лице от клуба, чието име ще запазя в тайна: „Ние желание да играем имаме, независимо в коя дивизия. Просто нямаме пари. За всяко домакинство в Каблешково плащаме по 300 лева наем. Цяла пролет играем с пари на заем, които трябва да върнем, а в момента не можем да сторим това. Не можем да играем и в Дъбник на ниво „А” ОФГ, понеже базата ни не отговаря на изискванията. Ако имаме възможност, може от есента да се включим в „Б” ОФГ, но ние в Дъбник нямаме дори едни нормални съблекални. Никой не ни помага финансово”. 

Де да беше обаче само „Стрела” единственият клуб, който напуска регионалния ни футбол. Пред 2 седмици и „Спортист” /Бата/ помаха за довиждане на „Б” ОФГ Изток и лиши от допълнителни финансови постъпления ОС на БФС. Залозите за следващия отбор, който ще се откаже от участие (независимо от коя група) са факт. До къде я докарахме ... Вместо да се опитаме да съхраним в този тежък период регионалния ни футбол, ние рушим положените основи. Всъщност кои ние? Не ние, а те – ОС на БФС носят цялата тази отговорност за случващото се, за всяко едно явление – негативно и позитивно в регионалния ни футбол. Скоро не сме ставали свидетели на нищо ново и трогващо, дори и на едно събрание, на което да бъдат поканени абсолютно всички представители на областните ни участници в „А” и „Б” регионалните клубове.

Уважаеми ръководители на ОС на БФС, знам, че следите сайта. Приемете следните мои препоръки:
I. Организирайте спешно събрание с представители от всички регионални клубове, запознайте се с ръководителите им, съставете диалог, научете положителното и отрицателното от случващото се по терените в областта.
 
II. Посетете всички бази в региона, съставете анализ и забранете провеждането на футболни срещи там, където няма условия.

III. Потърсете за комуникация всички общини, които имат отбори в регионалните групи. Общувайте по наболелите въпроси за по-големи субсидии на клубовете и отпускане на средства за подобряване на базите. Настоявайте за изграждането на нови бази и сформиране на още клубове.

IV. Изисквайте финансова гаранция от всеки един отбор, че след като се е включил в дадено първенство, той ще участва до неговия край.

V. Насърчете клубовете да насочат усилия за създаването на детско-юношески формации. 

VI. Намалете броя на отборите в "А" ОФГ от 16 на 14 отбора.

VII. Не барайте "Б" регионалните групи. Ако правите нещо, нека то да е с отенък на козметична промяна (примерно местене на отбори от една в друга секция). С увеличаване броя на отборите, рискувате силом да спрете от участие и без това изнемогващите финансово отбори. Нека всяка една от "Б" регионалните групи да не надхвърля повече от 10-12 отбора. Хубаво е да има повече мачове, и аз искам това, но бюджетът на клубовете е твърде оскъден за 26, 28 или 30 мача на сезон.

VIII. Протегнете ръка и на Burgasfootball.com, защото този сайт го правя вече 9 години за чест и слава, а той се посещава от Вас - служителите на ОС на БФС, както и от всички клубове в региона. 

И за финал. Мерете с еднакъв аршин. Като има наказания – да са строги и справедливи за всички. Като се правят жестове и компромиси – да са разделени пропорционално, за да няма ощетени.


Виж още от видео галерията
Виж още новини от булеварда
ЕМБЛЕМАТИЧЕН ВРАТАР ПРЕД ТРАНСФЕР ВЪВ ФРАНЦИЯ
00:12, 24 Май 2012 - BURGASFOOTBALL.COM
За едни той е вратар, за други шоумен, за трети – и двете. Станимир Динев е по известен с псевдонима Розата – по неясни (поне за нас) до момента причини. Той е един от малкото, който не .. още
ЦИФРАТА 29 – ЕМБЛЕМАТИЧНА ЗА РЕФЕРИТЕ С ФАМИЛИЯ ГЮРОВИ
15:05, 01 Май 2012 - BURGASFOOTBALL.COM
На 29-ти април хубав повод чества бургаската фамилия рефери Гюрови. Опитният Марин Гюров отбеляза 29 години от започването си на своята съдийска кариера. Макар и вече на 51 години, Гюров .. още
Виж още новини от КРИМИ СПОРТ
ПРЕКРАТИХА РЕГИОНАЛНОТО „ЕЛ КЛАСИКО” В ПЕТА ДИВИЗИЯ
21:25, 07 Май 2012 - BURGASFOOTBALL.COM
Регионално „Ел класико”, вечната класика на „Б” ОФГ между „Сокол” /Порой/ и „Белите гълъби” /Гълъбец/ не завърши. Мача се игра в събота, но бе .. още
ЗЛАТИ ЦОНЕВ ИЗБУХНА: СЪДИЙСТВОТО В ЗАЙЧАР БЕ ТРАГИЧНО, ПОДАВАМ ЖАЛБА
11:48, 29 Април 2012 - BURGASFOOTBALL.COM
Мениджърът на „Сокол” /Порой/ Злати Цонев бе крайно разочарован след мача на неговия отбор в Зайчар. „Соколите” загубиха с 0:3 и обвиниха главния рефер Слави Адамов за лошото .. още
Анкета

Кой ще бъде шампион в Областното п-ство по мини футбол (сезон 2014/15) ?Резултати

БГ ПЛАСТ 07 PVC, AL ДОГРАМА
Часът на специалистите
ГОСПОДА ОТ ОС НА БФС, ВРЕМЕ Е ЗА ПРОМЕНИ!
„Стрела” /Дъбник/ официално днес (8 април) се сбогува с „А” регионална ..
Интервюта
Един от ключовите играчи на "Балкан" /Добра поляна/ Али Пехливан се съгласи да даде интервю за ..
Днес празнуват
10 Декември 2018
 
КОНТАКТ С НАС

radiomilena.com
www.nessebar-news.com
www.bulgarian-football.com
www.goal.bg
bgclubs.eu
footballgamee.blogspot.com
www.bg-fun.com
www.cv-studio.com
www.zalozite.hit.bg
betbul.eu
pzsport.info
www.advokat-online-bg.com
dermatolog-burgas.com
nedvizhimost-sozopol.ru
bgfutbol.com
prognozifutbol.eu
bgprognozi.info
burgaski.com
plevensport.eu
novini24.weebly.com

BourgasFootball :: Форуми