За достъп до цялото съдържание на сайта изпратете SMS с текст bsfootball на номер 1092 (2.40 с ДДС)
вход в сайта:
АЛИ ПЕХЛИВАН: С ПОДКРЕПАТА НА ПУБЛИКАТА “БАЛКАН” /ДОБРА ПОЛЯНА/ ЩЕ Е ПО-СИЛЕН !
21:34, 26 Януари 2012 - Burgasfootball.com
Един от ключовите играчи на "Балкан" /Добра поляна/ Али Пехливан се съгласи да даде интервю за Burgasfootball.com. В него той анализира с няколко изречения представянето на отбора през есента, посочи очакванията си за пролетта, подчерта, че „Балкан” ще стане шампион, и сподели само хубави думи за феновете на отбора. 

- Кажи ми, случайно ли е това първо място, което заема “Балкан” /Добра поляна/ във временното класиране на "Б" ОФГ Център?
- Не ,не е случайно и мисля, че с играта и колектива отбора покажа, че ще се бори за промоция.
 
- Кой мач можеш да определиш като най-силен за отбора през изминалата есен?
 - Според мен най-силните мачове са два - срещу „Бяла река” /Зайчар/ и „Топчийско”, но за нас победата над „Топчийско” е по-сладка, защото отборите са само на 1-2 км. разстояние.
 
- Да, но сякаш не сте имали проблеми при успеха си над "Топчийско", ако съдим по резултата - 6:1. Това си е реален разгром.
- Няма лесни мачове, просто отбора игра като колектив и всеки се раздаде, което не се случва във всеки мач. Ако във всяка среща се раздаваме докрай, това е резултата.
 
- Какво ви попречи да вземете трите точки в Планиница? Срещата там завърши 2:2.
- Основно неопитността – ние сме млад и зелен отбор все още, а и повечето като че ли се уплашиха от обстановката.
 
- Нека тук да отбележим, че вие всъщност не успяхте да победите единствено "Балкан" /Планиница/. Във всички останали двубои записахте победи. Сплотен колектив, сериозни амбиции и добро ръководство - това ли е формулата за успехите на "Балкан" /Добра поляна/?
- Определено това е формулата и най-вече колектив, а зад колектива да стои сериозно ръководство, което посреща проблемите на отбора.
 
- Вярваш ли наистина, че "Балкан" /Добра поляна/ ще се пребори за промоция в "А" ОФГ?
- Вярвам и се надявам! Ако не го вярвах нямаше да съм там.
 
- Как попадна всъщност в отбора и радваш ли се, че носиш екипа на "Балкан" /Добра поляна/?
- Президента на отбора и основен спонсор на „Балкан” Али Чолак ми се обади. Беше доста настоятелен. Бях на работа, дойде до Бургас, разговорът ни продължи точно 4-5 минути и вече беше ясно, че ще съм там. Радвам се, разбира се, и помагам с каквото мога в името на отбора.
 
- Казват, че "Балкан" /Добра поляна/ има атомно нападение - ти, Ердинч Исмаил и Ереджеб Ередежеб от Ръжица. Наистина ли вие тримата решавате мачове на отбора?
- Не мисля, че мачовете се решават от двама или трима. Просто разбирателството в предни позиции е много добро. Освен тримата нека не забравяме и Самет Зекерие, който впечатлява с борбеността и упорството си.
 
- Вашата група е една от най-оспорваните. Пет отбора сте, които реално воювате за първото място ("Балкан" /Добра поляна/, "Балкан" /Планиница/, "Бяла река" /Зайчар/, "Топчийско" и "Просеник"). Кой смяташ, че е най-сериозния конкурент за първото място на вашия отбор?
- Мисля, че за първото място ще се борят четири отбора без да омаловажавам труда на „Просеник” . А като най-сериозен конкурент мисля, че ще са отборите на „Бяла река” /Зайчар/ и „Балкан” /Планиница/.
 
- През пролетта имате тежки гостувания в Зайчар, Топчийско и Просеник. Притеснява ли те това теб и твоите съотборници? Като цяло сякаш програмата ви е много по-лесна у дома, но навън е кошмарна.
- Така е, програмата е трудна, но дали си гост или домакин, ако не си изиграеш мача както трябва - няма значение. Определено ще е трудно особено в Зайчар. Дано младите да не се уплашат от обстановката.
 
- Много от конкурентите ви се надяват точно на това - да грешите в отговорните мачове, които ви предстоят като гости през пролетта. Можете ли с подкрепата на публиката да сте двойно по-силни? И изобщо би ли казал няколко думи за запалянковците на "Балкан" /Добра поляна/?
- Да, мисля че с подкрепата на публиката ще сме по-силни напролет. От мач на мач има все повече и повече публика, а това само може да ни накара да играем по-добре. За запалянковците в Добра поляна - по-темпераментна публика не съм виждал. Винаги гостите са с предимство за тях имат уважение. В повечето места това нещо го няма за жалост.
 
- В първия пролетен кръг, в края на март, гостувате на адашите ви от "Балкан" /Горица/. Прогнозата ти за този мач и боиш ли се от подценяване, като се има на предвид лошото класиране на колегите ви от Горица?
- За подценяване мисля, че някои момчета от нашия отбор ще го направят. Не мисля, че ще е лесен мача с колегите от Горица. Те ще бъдат мотивирани да започнат пролетта с победа, но мисля, че ще си вземем мача. Даже и точен резултат мога да посоча – 3:0 в наша полза.
 
- Играл си за "Вихър" /Айтос/ и "Балкан" /Планиница/, преди да облечеш фланелката на "Балкан" /Добра поляна/.  Реално в момента ти играеш в пета дивизия, но имаш качества да играеш в отбор от по-горна група. Къде ти е било най-добре до момента и мислиш ли за трансфер?
- Най-добре винаги ми е било във „Вихър” /Айтос/, а за трансфер не мисля, поне за сега. Харесва ми в Добра поляна най вече заради сериозното отношение на ръководството към отбора.
 
- Сигурно забелязваш, че в последните няколко години футболът в региона се събуди, създадоха се доста нови отбори, в това число и в общините Айтос и Руен. Мислиш ли, че тази тенденция ще се запази и ще се появят нови клубове? Чува се, че отборите от селата Мъглен, Пещерско, Поляново, Добромир, Речица, Снягово, Трънак и Ясеново са готови да се включат със свои селекции в регионалните групи, въпреки т.нар. икономическа криза. Да не забравяме обаче, че всъщност по-добро нещо от спорта няма и общините трябва да работят за създаването на нови спортни бази и отбори. Споделяш ли същото мнение?
- Разбира се, че го споделям. Бих се радвал в тези населени места да има отбори. Имам много приятели от изброените села, даже едната ми баба е от Снягово. Само общините трябва да помагат малко повечко, за да няма открит отбор и след един полусезон да се закрие.
 
- Вървим към приключване на интервюто. Кажи ми, наскоро разбрах, колкото и да е неприятно за футболните хора в Добра поляна, че може да напуснеш отбора. Би ли разказал каква точно е причината за евентуалното ти напускане на "Балкан"?
- Не е точно напускане, а временно може би няма да съм в България. Причината е ясна - безработицата в държавата ни.
 
- За финал нека да приключим с няколко твои думи към посетителите на сайта или пък към феновете на Балкан".
- Посещавайте редовно „БУРГАС ФУТБОЛ” и повече усмивки по лицата! А на сайта пожелавам още по-добро бъдеще и с взаимни усилия да го направим още по-добър.


Виж още от видео галерията
Виж още новини от булеварда
ПРЕЗИДЕНТЪТ НА "МАСТЕР" МАРТИН БОШНАКОВ ВКАРА 5 ГОЛА, ИГРА С БЕРБАТОВ
22:17, 20 Юни 2012 - BTV.BG
Звездата на българския футбол Димитър Бербатов се премести да играе минифутбол от Слънчев бряг в Бургас, но този път застана като централен защитник, съобщи BTV. .. още
АС НА „СПАРТА” ПРАЗНУВА ЧРД С КОНДЬО, ЧЕРПИ С АГНЕ
00:48, 31 Май 2012 - BURGASFOOTBALL.COM
Едно от атрактивните имена в селекцията на „Спарта” /Бургас/ и голям фен на английския „Тотнъм” - Димитър Видев – Шпората отбеляза пореден рожден ден. Голаджията .. още
Виж още новини от КРИМИ СПОРТ
ПРЕКРАТИХА РЕГИОНАЛНОТО „ЕЛ КЛАСИКО” В ПЕТА ДИВИЗИЯ
21:25, 07 Май 2012 - BURGASFOOTBALL.COM
Регионално „Ел класико”, вечната класика на „Б” ОФГ между „Сокол” /Порой/ и „Белите гълъби” /Гълъбец/ не завърши. Мача се игра в събота, но бе .. още
ЗАПАЛЯНКО ЗАПОДОЗРЯ НЕЩО ГНИЛО В ПОБЕДАТА НА „ВИХЪР” В КАРНОБАТ
20:29, 30 Април 2012 - BURGASFOOTBALL.COM
Фен на футбола, вероятно от Карнобат, се осъмни във феърплея на срещата от 24-ия кръг на „А” регионална група между местния отбор и „Вихър” /Айтос/. Припомняме, че още
Анкета

Кой ще бъде шампион в Областното п-ство по мини футбол (сезон 2014/15) ?Резултати

БГ ПЛАСТ 07 PVC, AL ДОГРАМА
Часът на специалистите
ГОСПОДА ОТ ОС НА БФС, ВРЕМЕ Е ЗА ПРОМЕНИ!
„Стрела” /Дъбник/ официално днес (8 април) се сбогува с „А” регионална ..
Интервюта
Един от ключовите играчи на "Балкан" /Добра поляна/ Али Пехливан се съгласи да даде интервю за ..
Днес празнуват
25 Март 2017
Бюлент Чол
футболист
Манолич
29
Георги Ганев
футболист
Манолич
36
Никола Кралев
футболист
Каблешково
35
Станислава Мирчева
баскетбол
ЛУКойл Нефтохимик
24
 
КОНТАКТ С НАС

radiomilena.com
www.nessebar-news.com
www.bulgarian-football.com
www.goal.bg
bgclubs.eu
footballgamee.blogspot.com
www.bg-fun.com
www.cv-studio.com
www.zalozite.hit.bg
betbul.eu
pzsport.info
www.advokat-online-bg.com
dermatolog-burgas.com
nedvizhimost-sozopol.ru
bgfutbol.com
prognozifutbol.eu
bgprognozi.info
burgaski.com
plevensport.eu
novini24.weebly.com

BourgasFootball :: Форуми