За достъп до цялото съдържание на сайта изпратете SMS с текст bsfootball на номер 1092 (2.40 с ДДС)
вход в сайта:
АЛИ ПЕХЛИВАН: С ПОДКРЕПАТА НА ПУБЛИКАТА “БАЛКАН” /ДОБРА ПОЛЯНА/ ЩЕ Е ПО-СИЛЕН !
21:34, 26 Януари 2012 - Burgasfootball.com
Един от ключовите играчи на "Балкан" /Добра поляна/ Али Пехливан се съгласи да даде интервю за Burgasfootball.com. В него той анализира с няколко изречения представянето на отбора през есента, посочи очакванията си за пролетта, подчерта, че „Балкан” ще стане шампион, и сподели само хубави думи за феновете на отбора. 

- Кажи ми, случайно ли е това първо място, което заема “Балкан” /Добра поляна/ във временното класиране на "Б" ОФГ Център?
- Не ,не е случайно и мисля, че с играта и колектива отбора покажа, че ще се бори за промоция.
 
- Кой мач можеш да определиш като най-силен за отбора през изминалата есен?
 - Според мен най-силните мачове са два - срещу „Бяла река” /Зайчар/ и „Топчийско”, но за нас победата над „Топчийско” е по-сладка, защото отборите са само на 1-2 км. разстояние.
 
- Да, но сякаш не сте имали проблеми при успеха си над "Топчийско", ако съдим по резултата - 6:1. Това си е реален разгром.
- Няма лесни мачове, просто отбора игра като колектив и всеки се раздаде, което не се случва във всеки мач. Ако във всяка среща се раздаваме докрай, това е резултата.
 
- Какво ви попречи да вземете трите точки в Планиница? Срещата там завърши 2:2.
- Основно неопитността – ние сме млад и зелен отбор все още, а и повечето като че ли се уплашиха от обстановката.
 
- Нека тук да отбележим, че вие всъщност не успяхте да победите единствено "Балкан" /Планиница/. Във всички останали двубои записахте победи. Сплотен колектив, сериозни амбиции и добро ръководство - това ли е формулата за успехите на "Балкан" /Добра поляна/?
- Определено това е формулата и най-вече колектив, а зад колектива да стои сериозно ръководство, което посреща проблемите на отбора.
 
- Вярваш ли наистина, че "Балкан" /Добра поляна/ ще се пребори за промоция в "А" ОФГ?
- Вярвам и се надявам! Ако не го вярвах нямаше да съм там.
 
- Как попадна всъщност в отбора и радваш ли се, че носиш екипа на "Балкан" /Добра поляна/?
- Президента на отбора и основен спонсор на „Балкан” Али Чолак ми се обади. Беше доста настоятелен. Бях на работа, дойде до Бургас, разговорът ни продължи точно 4-5 минути и вече беше ясно, че ще съм там. Радвам се, разбира се, и помагам с каквото мога в името на отбора.
 
- Казват, че "Балкан" /Добра поляна/ има атомно нападение - ти, Ердинч Исмаил и Ереджеб Ередежеб от Ръжица. Наистина ли вие тримата решавате мачове на отбора?
- Не мисля, че мачовете се решават от двама или трима. Просто разбирателството в предни позиции е много добро. Освен тримата нека не забравяме и Самет Зекерие, който впечатлява с борбеността и упорството си.
 
- Вашата група е една от най-оспорваните. Пет отбора сте, които реално воювате за първото място ("Балкан" /Добра поляна/, "Балкан" /Планиница/, "Бяла река" /Зайчар/, "Топчийско" и "Просеник"). Кой смяташ, че е най-сериозния конкурент за първото място на вашия отбор?
- Мисля, че за първото място ще се борят четири отбора без да омаловажавам труда на „Просеник” . А като най-сериозен конкурент мисля, че ще са отборите на „Бяла река” /Зайчар/ и „Балкан” /Планиница/.
 
- През пролетта имате тежки гостувания в Зайчар, Топчийско и Просеник. Притеснява ли те това теб и твоите съотборници? Като цяло сякаш програмата ви е много по-лесна у дома, но навън е кошмарна.
- Така е, програмата е трудна, но дали си гост или домакин, ако не си изиграеш мача както трябва - няма значение. Определено ще е трудно особено в Зайчар. Дано младите да не се уплашат от обстановката.
 
- Много от конкурентите ви се надяват точно на това - да грешите в отговорните мачове, които ви предстоят като гости през пролетта. Можете ли с подкрепата на публиката да сте двойно по-силни? И изобщо би ли казал няколко думи за запалянковците на "Балкан" /Добра поляна/?
- Да, мисля че с подкрепата на публиката ще сме по-силни напролет. От мач на мач има все повече и повече публика, а това само може да ни накара да играем по-добре. За запалянковците в Добра поляна - по-темпераментна публика не съм виждал. Винаги гостите са с предимство за тях имат уважение. В повечето места това нещо го няма за жалост.
 
- В първия пролетен кръг, в края на март, гостувате на адашите ви от "Балкан" /Горица/. Прогнозата ти за този мач и боиш ли се от подценяване, като се има на предвид лошото класиране на колегите ви от Горица?
- За подценяване мисля, че някои момчета от нашия отбор ще го направят. Не мисля, че ще е лесен мача с колегите от Горица. Те ще бъдат мотивирани да започнат пролетта с победа, но мисля, че ще си вземем мача. Даже и точен резултат мога да посоча – 3:0 в наша полза.
 
- Играл си за "Вихър" /Айтос/ и "Балкан" /Планиница/, преди да облечеш фланелката на "Балкан" /Добра поляна/.  Реално в момента ти играеш в пета дивизия, но имаш качества да играеш в отбор от по-горна група. Къде ти е било най-добре до момента и мислиш ли за трансфер?
- Най-добре винаги ми е било във „Вихър” /Айтос/, а за трансфер не мисля, поне за сега. Харесва ми в Добра поляна най вече заради сериозното отношение на ръководството към отбора.
 
- Сигурно забелязваш, че в последните няколко години футболът в региона се събуди, създадоха се доста нови отбори, в това число и в общините Айтос и Руен. Мислиш ли, че тази тенденция ще се запази и ще се появят нови клубове? Чува се, че отборите от селата Мъглен, Пещерско, Поляново, Добромир, Речица, Снягово, Трънак и Ясеново са готови да се включат със свои селекции в регионалните групи, въпреки т.нар. икономическа криза. Да не забравяме обаче, че всъщност по-добро нещо от спорта няма и общините трябва да работят за създаването на нови спортни бази и отбори. Споделяш ли същото мнение?
- Разбира се, че го споделям. Бих се радвал в тези населени места да има отбори. Имам много приятели от изброените села, даже едната ми баба е от Снягово. Само общините трябва да помагат малко повечко, за да няма открит отбор и след един полусезон да се закрие.
 
- Вървим към приключване на интервюто. Кажи ми, наскоро разбрах, колкото и да е неприятно за футболните хора в Добра поляна, че може да напуснеш отбора. Би ли разказал каква точно е причината за евентуалното ти напускане на "Балкан"?
- Не е точно напускане, а временно може би няма да съм в България. Причината е ясна - безработицата в държавата ни.
 
- За финал нека да приключим с няколко твои думи към посетителите на сайта или пък към феновете на Балкан".
- Посещавайте редовно „БУРГАС ФУТБОЛ” и повече усмивки по лицата! А на сайта пожелавам още по-добро бъдеще и с взаимни усилия да го направим още по-добър.


Виж още от видео галерията
Виж още новини от булеварда
ЕМБЛЕМАТИЧЕН ВРАТАР ПРЕД ТРАНСФЕР ВЪВ ФРАНЦИЯ
00:12, 24 Май 2012 - BURGASFOOTBALL.COM
За едни той е вратар, за други шоумен, за трети – и двете. Станимир Динев е по известен с псевдонима Розата – по неясни (поне за нас) до момента причини. Той е един от малкото, който не .. още
ЦИФРАТА 29 – ЕМБЛЕМАТИЧНА ЗА РЕФЕРИТЕ С ФАМИЛИЯ ГЮРОВИ
15:05, 01 Май 2012 - BURGASFOOTBALL.COM
На 29-ти април хубав повод чества бургаската фамилия рефери Гюрови. Опитният Марин Гюров отбеляза 29 години от започването си на своята съдийска кариера. Макар и вече на 51 години, Гюров .. още
Виж още новини от КРИМИ СПОРТ
ПРЕКРАТИХА РЕГИОНАЛНОТО „ЕЛ КЛАСИКО” В ПЕТА ДИВИЗИЯ
21:25, 07 Май 2012 - BURGASFOOTBALL.COM
Регионално „Ел класико”, вечната класика на „Б” ОФГ между „Сокол” /Порой/ и „Белите гълъби” /Гълъбец/ не завърши. Мача се игра в събота, но бе .. още
ЗЛАТИ ЦОНЕВ ИЗБУХНА: СЪДИЙСТВОТО В ЗАЙЧАР БЕ ТРАГИЧНО, ПОДАВАМ ЖАЛБА
11:48, 29 Април 2012 - BURGASFOOTBALL.COM
Мениджърът на „Сокол” /Порой/ Злати Цонев бе крайно разочарован след мача на неговия отбор в Зайчар. „Соколите” загубиха с 0:3 и обвиниха главния рефер Слави Адамов за лошото .. още
Анкета

Кой ще бъде шампион в Областното п-ство по мини футбол (сезон 2014/15) ?Резултати

БГ ПЛАСТ 07 PVC, AL ДОГРАМА
Часът на специалистите
ГОСПОДА ОТ ОС НА БФС, ВРЕМЕ Е ЗА ПРОМЕНИ!
„Стрела” /Дъбник/ официално днес (8 април) се сбогува с „А” регионална ..
Интервюта
Един от ключовите играчи на "Балкан" /Добра поляна/ Али Пехливан се съгласи да даде интервю за ..
Днес празнуват
10 Декември 2018
 
КОНТАКТ С НАС

radiomilena.com
www.nessebar-news.com
www.bulgarian-football.com
www.goal.bg
bgclubs.eu
footballgamee.blogspot.com
www.bg-fun.com
www.cv-studio.com
www.zalozite.hit.bg
betbul.eu
pzsport.info
www.advokat-online-bg.com
dermatolog-burgas.com
nedvizhimost-sozopol.ru
bgfutbol.com
prognozifutbol.eu
bgprognozi.info
burgaski.com
plevensport.eu
novini24.weebly.com

BourgasFootball :: Форуми